Olguța Vasilescu, aluzie jignitoare la Klaus Iohannis: “Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”

2

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a făcut vineri seară o aluzie jignitoare la adresa președintelui Klaus Iohannis, spunând: „Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”. Afirmația a fost făcută la România TV, ca reacție la acuzația șefului statului, care a spus că este “inadmisibil şi incalificabil” că “Guvernul PSD a bătut şi a gazat oamenii” în Piaţa Victoriei.

„Domnul preşedinte Klaus Iohannis a împărţit aşa: Jandarmeria este la PSD, că asta înţeleg de la dumnealui, serviciile secrete sunt la el şi ce-o mai avea dumnealui pe acolo. Nu! Toate instituţiile statului – şi asta trebuie să înţeleagă toţi oamenii politici – că sunt instituţii ale statului care trebui să apere la rândul lor instituţii ale statului şi că dacă mâine ar fi un protest de acelaşi fel la Cotroceni, jandarmii în acelaşi mod ar trebui să-şi facă datoria şi acolo. Şi oricum, ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj. Curajos, domnul preşedinte, nu-l vedeţi, râde, dar noi îl aşteptăm la vot!” a afirmat Olguţa Vasilescu vineri seară, într-o intervenţie telefonică la România TV, potrivit News.ro.

Vasilescu a ţinut să-l felicite pe șeful Jandarmeriei în funcție în 10 august, Sebastian Cucoş, devenit între timp adjunct, pentru modul în care Jandarmeria a acţionat în această perioadă.

„Trecând peste faptul că eu nici nu-l cunosc pe acest domn care este şeful Jandarmeriei, domnul Cucoş, dar pe care îl felicit pentru maniera în care a condus Jandarmeria în această perioadă foarte tulbure, s-a dovedit până la urmă că niciunul dintre bătăuşi nu făcea parte din galeria Universităţii Craiova, nici măcar nu era craiovean”, a mai spus Vasilescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat vineri Guvernul că a gazat și a bătut românii participanți la mitingul din 10 august din Piața Victoriei și a spus că aşteaptă cu foarte mult interes concluziile procurorilor militari cu privire la evenimentele din Piaţa Victoriei.

“Sigur că am primit un raport de la cei care se ocupă în Administraţia Prezidenţială de securitatea naţională, însă concluziile pe partea mai neplăcută trebuie să le prezinte procurorii militari şi aştept cu foarte mult interes. Cred că au fost atâtea evenimente negative în Piaţa Victoriei – faptul că Guvernul PSD a gazat şi a bătut românii mi se pare incalificabil, inadmisibil din absolut orice punct de vedere, însă nu vreau să mă exprim asupra acestor chestiuni până nu avem nişte concluzii mult, mult mai amănunţite”, a spus Iohannis, la Sibiu.

Şeful statului a participat, la Sibiu, la o reuniune informală a membrilor Biroului Executiv al PNL.

Citește și „Răspunsul informal” al lui Iohannis întrebat dacă se teme de suspendare: „Ha, ha, ha”

De Vlad Mitu

2 comentarii

  1. Preşedintele ţării nu este neamţ, în primul rînd este cetăţean român de naţionalitate germană. Aşa cum sînt în România şi ungurii, sîrbi, ruşi, poloni, bulgari, romi etc. Aşa că ,,doamnă” mai mergi la şcoală cu alte colege din parlament sau guvern pentru a învăţa structura etnică din România

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele