Olimpiada Balcanică de Matematică, 6 medalii pentru România

1

Lotul olimpic de matematică al României a obţinut 6 medalii: două de aur, trei de argint şi una de bronz şi locul I pe echipe la Olimpiada Balcanice de Matematică (BMO) pentru seniori, anunţă Ministerul Educaţiei. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 4-9 mai, la Agros, în Cipru.

 

Potrivit Ministerului Educaţiei, medaliaţii cu aur sunt Andrei Moldovan (clasa a XI-a) şi David-Andrei Anghel (clasa a X-a), elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Diana Ţolu (clasa a XII-a) şi Robert Dragomirescu (clasa a XI-a), elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, respectiv Andrei-Giovani Chiriţă (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti).

Radu-Andrei Lecoiu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, a obţinut medalia de bronz.

În clasamentul ţărilor participante, performanţele individuale cumulate au plasat România pe locul I (cu un total de 168 de puncte din 240 posibile).

Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti (lider de echipă) şi lect. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara (lider adjunct).

Rusia a fost suspendată de la Olimpiada Internațională de Matematică 2022

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele