Omicron se manifestă altfel la pacienții vaccinați

1
omicron
facebook/OMS

Conform cercetărilor unui profesor specializat, există nouă simptome esenţiale date de varianta Omicron a coronavirusului, pe care probabil că le vor experimenta persoanele vaccinate care se infectează, iar acestea pot diferi de simptomele celor nevaccinaţi.

Prin seria de studii, acesta a descoperit că Omicron este, în general, o variantă mai uşoară a virusului, primul raport oficial din Marea Britanie constatând că este cu 50-70% mai puţin probabil să provoace spitalizare decât Delta, potrivit „Mirror”.

Totuși, vaccinarea cu doza booster rămâne cel mai bun de protecţie împotriva virusului.

Chiar dacă aceste constatări nu sunt revizuite de colegi, studiul aplicaţiei ZOE Covid este un indicator util care reuneşte simptomele experimentate de persoanele care au fost testate pozitiv pentru virus.

Una dintre figurile cheie din spatele proiectului este profesorul Tim Spector:

Cele 480 de milioane de rapoarte transmise prin intermediul aplicaţiei studiului au arătat că, pe măsură ce virusul a evoluat, la fel a fost şi cu simptomele pe care le provoacă. În 2020, a devenit rapid clar că versiunile originale şi Alpha ale coronavirusului au provocat trei simptome foarte comune – tuse, febră şi pierderea mirosului – precum şi cel puţin alte 20. Când a apărut Delta, am observat apoi o schimbare a simptomelor cel mai frecvent raportate. Simptomele asemănătoare răcelii – inclusiv curgerea nasului, dureri în gât şi strănut persistent – au devenit mai frecvente, împreună cu dureri de cap şi tuse, în special la persoanele care au suferit”, a declarat profesorul.

Tim Spector a adăugat că „provoacă simptome care seamănă mai mult cu o răceală obişnuită, în special la persoanele care au fost vaccinate, şi mai puţine simptome sistemice generale, cum ar fi greaţă, dureri musculare, diaree şi erupţii cutanate”.

Prin urmare, cele nouă simptome comune în rândul celor vaccinaţi conform respondenţilor care şi-au adăugat datele în aplicaţia ZOE Covid sunt: rinoree (curgerea nasului), durere în gât, strănut, durere de cap, tuse, greaţă, dureri musculare, erupţii cutanate și diaree.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele