OMV Petrom va instala 30 de puncte de încărcare rapidă pentru maşinile electrice

0

OMV Petrom şi Eldrive vor instala în staţiile de distribuţie a carburanţilor OMV din România şi din Bulgaria 30 de staţii de încărcare rapidă pentru maşinile electrice, implementarea proiectului urmează să dureze aproximativ doi ani.

“OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est şi Eldrive, cel mai mare operator de puncte de încărcare electrice din regiune, vor instala în staţiile de distribuţie a carburanţilor OMV din România şi din Bulgaria 30 de staţii de încărcare rapidă pentru automobilele electrice. Implementarea proiectului va dura aproximativ doi ani”, a anunţat joi OMV Petrom.

Primele două staţii de încărcare rapidă au fost deja instalate în două staţii de carburanţi OMV din Bulgaria.”Ca urmare a acestei iniţiative, România şi Bulgaria vor fi conectate printr-o infrastructură de puncte de încărcare rapidă de 50 de kW, situate, în mod accesibil, în staţiile din reţeaua OMV. Eldrive va instala şi va fi operatorul punctelor de încărcare. Primele două staţii din cadrul acestui proiect au fost instalate în Bulgaria, în Daskalovo (autostrada Struma) şi şoseaua Golyamokonarsko (în apropiere de Plovdiv) şi au avut, deja, primii clienţi”, arată compania.Un ciclu de încărcare rapidă pentru 80% din capacitatea bateriei va dura aproximativ 40 de minute.

“Noua reţea de staţii de încărcare le va permite şoferilor să încarce până la 80% din bateria vehiculelor electrice, în aproximativ 40 de minute, în cadrul unui ciclu de încărcare rapidă”, spun reprezentanţii companiei.În urmă cu trei ani, OMV Petrom a fost prima companie de energie din România care, în cadrul unui proiect pilot, a instalat primul punct de încărcare rapidă pentru maşinile electrice, într-o staţie de distribuţie carburanţi OMV.”Credem că viitorul mobilităţii va presupune un mix de carburanţi, convenţionali şi alternativi şi, în acelaşi timp, sustenabili din punct de vedere economic şi al mediului. În ceea ce priveşte soluţiile alternative, pentru autoturisme şi vehiculele uşoare, pe distanţe scurte, maşinile electrice pot fi o alegere. Pentru autovehiculele grele şi transport pe distanţe mai mari, luăm în considerare ca potenţiale soluţii CNG şi LNG, care au o eficienţă energetică mai mare şi emisii mai scăzute. Ne bucurăm să oferim clienţilor noştri posibilitatea de a-şi încărca rapid vehiculele electrice în timp ce beneficiază de celelalte servicii oferite în staţiile noastre de carburanţi”, a spus Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.La finalul anului trecut erau, în România, aproximativ 400 de staţii de încărcare pentru maşini electrice, în timp ce numărul de vehiculele electrice şi hibrid nou înmatriculate în primele patru luni ale anului 2020 reprezenta 2,75% din numărul de vehicule înmatriculate.

Citește și: Concerte fără public la Sala Radio

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele