ONU: Musk și Bezos pot salva 42 milioane oameni de la a muri de foame dacă donează 0,36% din avere

0
BEVERLY HILLS, CA - FEBRUARY 26: SpaceX CEO Elon Musk attends the 2017 Vanity Fair Oscar Party hosted by Graydon Carter at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on February 26, 2017 in Beverly Hills, California. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)BEVERLY HILLS, CA - MARCH 04: Amazon CEO Jeff Bezos attends the 2018 Vanity Fair Oscar Party hosted by Radhika Jones at Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on March 4, 2018 in Beverly Hills, California. (Photo by John Shearer/Getty Images)

Directorul filialei de asistență alimentară a ONU le-a cerut miliardarilor Elon Musk și Jeff Bezos să doneze 0,36% din averile nete pentru a ajuta la salvarea a milioane de oameni din întreaga lume expuși riscului de foame, scrie Insider.

„Guvernele sunt neputinciaoase”, a declarat David Beasley, directorul executiv al Programului Alimentar Mondial al ONU, pentru CNN într-un interviu difuzat marți. „Miliardarii trebuie să facă un sigur lucru și vom putea ajuta mulți oameni. Șase miliarde de dolari pentru a ajuta 42 de milioane de oameni care vor muri literalmente dacă nu îi ajungem”.

„Nu este complicat. Nu le cer să facă asta în fiecare zi, în fiecare săptămână, în fiecare an”, a adăugat acesta.

Un raport al ONU publicat în luna mai a descoperit că cel puțin 155 de milioane de persoane s-au confruntat cu nesiguranță alimentară la nivel mondial.

Beasley afirmă că în acest moment 42 de milioane de oameni se află în cel mai sumbru scenariu de nesiguranță alimentară și că aceștia „bat la ușa înfometării”.

Oficialul ONU a relatat că criza alimentară este rezultatul „unei furtune perfecte de conflicte, schimbări climatice și COVID-19”.

El a spus că averea lui Bezos, fondatorul Amazon, a crescut cu 64 de miliarde de dolari anul trecut și că îi cere doar 10% din acea sumă, nu din averea sa totală. Beasley a adăugat că averea miliardarului sud-african Elon Musk a crescut cu 6 miliarde de dolari într-o singură zi.

Averea totală a lui Musk este de 253 de miliarde de dolari, în timp ce cea a lui Bezos se ridică la 196,1 miliarde de dolari.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele