Opel lansează noua versiune Grandland X PHEV

0

Opel lansează noua versiune PHEV (hibrid plug-in) cu tracțiune integrală a modelului Grandland X. Întregul portofoliu de produse va fi electrificat până în 2024.

Grandland X Hybrid4 vine cu o capotă neagră opțională. Modelul combină puterea unui motor pe benzină supraalimentat de 1,6 l cu două motoare electrice, pentru o putere totală a sistemului de până la 300 CP.

Consumul preliminar conform ciclului WLTP1/NEDC2 (ponderat, mixt) este de 2,2 l/100 km cu emisii de CO2 de 49 g/km.

Registrul de comenzi va fi deschis în următoarele săptămâni (Germania), iar primele livrări către clienți vor avea loc la începutul anului 2020; astfel, primul hibrid plug-in de la Opel va contribui la electrificarea întregului portofoliu de produse al mărcii germane până în 2024.

Noul PHEV oferă cea mai modernă tehnologie hibrid plug-in. Sistemul de propulsie al autovehiculului Grandland X Hybrid4 include un motor pe benzină cu 4 cilindri supraalimentat de 147 kW/200 CP și 1,6 litri, cu sistem de injecție directă, și un sistem de propulsie cu două motoare electrice de 80 kW/109 CP, tracțiune integrală și baterie litiu-ion de 13,2 kWh.

Motorul electric frontal este cuplat la o transmisie automată electrificată, cu 8 trepte de viteză. Cel de-al doilea motor electric, invertorul și diferențialul sunt integrate în puntea spate acționată electric pentru a furniza tracțiune integrală la cerere.

Motorul pe benzină va acoperi în principal deplasarea cu viteze medii și mari, în timp ce deplasarea la viteze mai mici va fi acoperită de partea electrică a grupului motopropulsor.

Opel Grandland X Hybrid4 poate parcurge până la 50 km în modul complet electric în cadrul ciclului de conducere WLTP (60 km conform ciclului NEDC). Studiile au arătat că, în Germania, 80% din toate călătoriile zilnice implică parcurgerea unor distanțe mai mici de 50 km; așadar, acești clienți pot conduce în cele mai multe deplasări modelul Grandland X Hybrid4 cu zero emisii.

Grandland X Hybrid4 va oferi patru moduri de conducere – electric, hibrid, tracțiune integrală și sport – permițând șoferilor să adapteze caracteristicile autovehiculului la preferințele personale sau condițiile de trafic specifice. De exemplu, selectarea modului hibrid comută automat autovehiculul în cea mai eficientă metodă de propulsie, cu posibilitatea de a trece în modul electric pentru o deplasare cu zero emisii în centrul orașului. Selectarea modului de tracțiune integrală activează puntea spate electrificată pentru o forță maximă de tracțiune pe toate tipurile de drumuri.

Priza pentru încărcarea bateriei prin intermediul încărcătorului de 3,3 kW integrat (o versiune de 6,6 kW este disponibilă opțional) este amplasată confortabil pe partea opusă celei în care se află bușonul rezervorului de carburant, în timp ce bateria este instalată sub scaunele din spate pentru optimizarea spațiului în habitaclu și portbagaj.

Timpul de încărcare depinde de tipul de încărcător utilizat. Pe lângă cablul furnizat împreună cu autovehiculul pentru încărcarea de la o priză de uz casnic, Opel va oferi dispozitive pentru încărcarea rapidă la stațiile publice și stațiile de încărcare la domiciliu. De exemplu, o încărcare completă a bateriei cu ajutorul unei stații de încărcare de 7,4 kW durează aproximativ 1 oră și 50 de minute.

Navigația conectată oferită de sistemul infotainment Navi 5.0 IntelliLink îl ajută pe șofer să găsească traseul și îl ghidează către stația de încărcare selectată.

cititi si Ofertele Opel în programul Rabla 2019

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele