OpenAI se confruntă cu o nouă plângere

0
- Reclama -

OpenAI se confruntă cu o nouă plângere la Comisia Federală pentru Comerţ, care îndeamnă agenţia să investigheze grupul şi să suspende lansările instrumentelor AI generative, inclusiv cea mai recentă versiune a popularei ChatGPT.

 

Plângerea, făcută publică joi de grupul de cercetare nonprofit Center for AI and Digital Policy, acuză OpenAI de încălcarea Secţiunii 5 din Legea FTC, care interzice practicile comerciale neloiale şi înşelătoare, şi îndrumările agenţiei pentru produsele AI.

CAIDP numeşte GPT-4 ”părtinitoare, înşelătoare şi un risc pentru confidenţialitate şi siguranţa publică”.

Grupul spune că modelul lingvistic nu îndeplineşte standardele agenţiei pentru ca AI să fie ”transparentă, explicabilă, corectă şi solidă din punct de vedere empiric, încurajând în acelaşi timp responsabilitatea”.

- Reclama -

Grupul doreşte ca FTC să solicite ca OpenAI să stabilească o modalitate de a evalua în mod independent produsele GPT înainte ca acestea să fie implementate în viitor.

Germania, paralizată de o grevă majoră

De asemenea, doreşte ca FTC să creeze un sistem public de raportare a incidentelor pentru GPT-4 similar cu sistemele sale de raportare a fraudei împotriva consumatorilor.

De asemenea, doreşte ca agenţia să preia o iniţiativă de reglementare pentru a crea standarde pentru produsele AI generative.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele