Opozantul lui Putin, Aleksei Navalnîi a ieșit din coma indusă

0
- Reclama -

Aleksei Navalnîi a ieșit din coma indusă de medici, anunță spitalul german în care este internat, potrivit Le Figaro. Medicii arată că starea lui de sănătate se ameliorează și că disidentul rus urmează să fie decuplat treptat de la aparatele de respirație artificială.

El reacționează atunci când cadrele medicale îi vorbesc, dar spitalul berlinez spune că în urma otrăvirii va rămâne cu sechele pe termen lung.

Aleksei Navalnîi a fost otrăvit în Rusia cu Novichok, aceeași substanță folosită în cazul altor disidenți anti-Putin, au arătat testele realizate în Germania. Novichok este o neurotoxină produsă în Rusia. Ea a fost utilizată de spionii ruși care i-au otrăvit la Londra pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica sa.

Opozantul lui Putin, Aleksei Navalnîi, a fost ”destul de probabil” otravit

Analizele au fost realizate de un laborator specializat din Germania și au arătat ”fără echivoc” prezența în organismul disidentului rus a substanței dezvoltate de Rusia. Navalnîi a fost adus în Germania pe 22 august 2020, la câteva zile după ce a fost otrăvit pe o cursă aeriană internă din Rusia, unde i s-a făcut rău imediat după ce a băut un ceai. Medicii ruși au susținut că nu au găsit urme de otravă în organismul său

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele