Opoziţia catalană denunţă o lovitură de stat

0

Şefa grupului parlamentar al Partidului Ciudadanos (Cetăţeni, în opoziţie) în Legislativul catalan, Ines Arrimadas, a denunţat marţi seara declaraţia preşedintelui separatist Carles Puigdemont potrivit căreia el are un mandat să declare independenţa regiunii faţă de Spania drept „o lovitură de stat”, transmite News.ro

Ines Arrimadas a subliniat că majoritatea catalanilor simt că sunt catalani, spanioli şi europeni şi că nu le vor permite oficialilor regionali „să le zdrobească inima”.

Citiți și Marcela Topor, noua „primă-doamnă“ a Cataloniei

 Puigdemont a declarat că o victorie zdrobitoare în contestatul referendum de independenţă de la 1 octombrie îi dă Guvernului său mandat să pună în aplicare o veche dorinţă de rupere a relaţiilor vechi de secole cu Spania.

Mai puţin de jumătate din alegătorii cu drept de vot şi-au exprimat opţiunea în această consultare.

Preşedintele separatist catalan Carles Puigdemont a propus marţi, în acest discurs, suspendarea unei ipotetice declaţii de independenţă, în vederea unui dialog, fără să stabilească un termen în acest sens.

El a îndemnat să se acorde timp unui dialog şi a îndemnat Guvernul spaniol să accepte o mediere în criza politică.

„Guvernul catalan şi cu mine propunem ca parlamentul să suspende efectele unei declaraţii de independenţă, pentru a putea întreprinde, în zilele următoare, un dialog”, a declarat el, fără să fi declarat în prealabil, cu adevărat, această independenţă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele