Opt corturi destinate triajului epidemiologic, instalate de MApN în spitale din ţară

0
5202-de-cazuri-coronavirus

Forţe şi mijloace aparţinând Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru instalarea a opt corturi destinate triajului epidemiologic în facilităţi medicale civile şi militare din ţară situate în garnizoanele Bucureşti, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighişoara, Timișoara și Toplița, a transmis, astăzi, MApN, prin intermediul unui comunicat.

 

Astfel, conform sursei citate, numărul spitalelor civile și militare din țară în care au fost instalate asemenea corturi se ridică la peste 20, iar circa 70 de specialiști – personal medical, specialiști în achiziții, logistică, precum și juriști, acționează în prezent în sprijinul autorităților centrale și locale.

La linia specială TELVERDE pusă la dispoziția populației de Institutul Național de Sănătate Publică București acționează, pe lângă medici și asistente din instituțiile medicale militare, studenți ai Institutului Medico-Militar (ofițeri-studenți din anii V și VI), care s-au oferit voluntar.

Instituția a mai transmis că dispune de forțe și mijloace gata în orice moment să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare.

De asemenea, la nevoie, MApN poate acționa cu și forțe și mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională.

 

Citește și: Coronavirus, definiții: caz suspect sau caz confirmat cu COVID-19, noţiunea de contact apropiat

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele