Orban a declarat că pentru Guvern este important ca economia României să funcţioneze

0
orban-comunitatea-roma

Premierul Ludovic Orban a declarat că pentru Guvern este important ca economia să funcţioneze şi a anunţat că în şedinţa Executivului de miercuri va fi adoptat un prim set de măsuri “absolut necesare” şi cu “efecte benefice clare”, care vizează, în special, domeniile puternic afectate de efectele pandemiei de coronavirus.

 

“Este important setul de măsuri pe care-l vom adopta pentru a da un răspuns coerent şi potrivit provocărilor pe care le avem în economie din cauza efectelor coronavirusului. Noi considerăm că este important ca economia să funcţioneze, ca oamenii să se ducă la lucru, ca firmele care au capacitatea de a-şi derula activitatea în condiţii normale să funcţioneze, astfel încât să afectăm cât mai puţin economia. Pe de altă parte, avem semnale clare din foarte multe domenii de activitate că se ajunge la situaţii chiar de moarte subită, cum e în domeniul turismului, în domeniul hotelier, în domeniul restaurantelor, în domeniul organizării de evenimente, spectacole, şi aici va trebui clar să luăm nişte măsuri prin care să oferim o protecţie, atât angajatorilor, cât şi angajaţilor”, a spus Ludovic Orban, marţi, în intervenţia sa din cadrul videoconferinţei cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu miniştrii responsabili în gestionarea epidemiei COVID-19.

Premierul a adăugat că la şedinţa de miercuri Executivul va aproba un prim set de măsuri, considerate “absolut necesare, cu efecte benefice clare”, urmând ca, ulterior, să fie identificate alte categorii de măsuri, după noi consultări cu mediul de afaceri, patronate, sindicate, asociaţii profesionale.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele