Orban a fost audiat la DNA în dosarul ROMARM

3
- Reclama -

Fostul premier Ludovic Orban a declarat miercuri, după ce a fost audiat în dosarul achizitiei de utilaje neconforme de producere a măştilor, care a prejudiciat ROMARM, că a fost chemat în calitate de martor, la solicitarea părţilor, a dat toate informaţiile care i s-au solicitat .

 

”Am dat şi declaraţii publice pe tema asta, că nu am avut niciun fel de legătură cu derularea achiziţiei, cu partenerii achiziţiei, eu am participat la inaugurarea unei liniii de producţie, la invitaţiei ministrului Economiei şi Energiei şi am salutat şi am considerat că este un lucru foarte bun faptul că începem să producem măşti FPP3 care erau în momentul respectiv o criză gravă, lipseau cu desăvârşire de pe piaţă şi piaţa internaţională o luase razna”, a spus Orban la ieşirea din sediul DNA.

Întrebat dacă a fost înştiinţat că utilajele se defectau, el a spus că a aflat din presă şi a solicitat ministerului Economiei să intervină şi să repună utilajele în folosinţă, să asigure reparaţia lor şi s-au repus.

”Eu am fost chemat în calitate de martor, la solicitarea părţilor, am dat toate informaţiile care mi s-au solicitat cu privire la această anchetă care se derulează şi dacă mi se mai solicită evident că voi da în continuare orice fel de informaţii”, a spus el.

- Reclama -

960 de companii americane în România

Ludovic Orban a precizat că el nu a avut niciun sistem de raportare cu privire la producţia de materiale, pentru că producţia se desfăşura în mare parte în mediul privat, de firme care şi-au convertit producţia pentru a produce materiale de protecţie.

Despre implicarea familiei Piţurcă, Orban a spus că nu a ştiut nimic.

- Reclamă -

3 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele