Orban: Analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în spații închise

0

Premierul Ludovic Orban spune că Executivul a atacat la CCR legea privind redeschiderea piețelor în stare de alertă, dar anunță că analizează renunțarea la anumite restricții: „Analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în spații închise”.

 

„Analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în spații închise, cu atât mai mult cu cât a venit iarna și temperatura a coborât. Analizăm aceasdtă posibilitate. Sigur, sunt și alte măsuri”, spune premierul Ludovic Orban.

El precizează că toate măsurile de reducere a restricțiilor vor fi luate în funcție de evoluția epidemiei.

„Sigur, orice redeschidere a piețelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecție socială foarte stricte”, adaugă premierul.

Vezi și ANPC: alertă de măşti neconforme aflate pe piaţă, care poartă marcajul CE

Totodată, Orban afirmă că Guvernul a atacat la CCR legea care permite piețelor să fie deschise în stare de alertă, deoarece „schimba o hotărâre de guvern”.

„Această lege nu poate să schimbe o HG. O lege care reglementează activitatea piețelor nu poate să modifice o hotărâre de guvern care e legată de starea de alertă. Mai sunt și alte motive de neconstituționalitate”, a mai spus Orban.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele