Orban le cere românilor din Italia… să mai stea acolo

0

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că nu există niciun caz confirmat de coronavirus în România şi a făcut apel la populaţie să ia informaţii doar din surse oficiale. Orban a precizat că, dată fiind extinderea epidemiei în Italia, Româna trebuie să intensifice măsurile.

Orban mai spune că ţine legătura cu oficialii români detaşaţi în Italia dar cu oficialii italieni.

„Mesajul pe care l-am dat a fost să respecte deciziile autorităţilor din Italia. Al doilea mesaj pe care l-am dat a fost să evite, pe cât posibil, deplasarea către România. Aici este o chestiune de responsabilitate individuală, atâta timp cât autorităţile din Italia au recomandat izolare al domiciliu, toţi cetăţenii români trebuie să respecte aceste decizi şi recomandări ale autorităţilor din Italia”.

”Nu este niciun caz diagnosticat cu coronavirus, niciun cetăţean român nu este infectat. Autorităţile lucrează de două luni de zile organizat. Situaţia din Italia trebuie să determine creşterea numărului de intervenţii – practic Guvernul şi toate instituţiile implicate îşi fac datoria”, a spus, luni Orban, ntr-o conferinţă de presă.Acesta a făcut ape la populaţie să ia informaţii doar din surse oficiale.
”Cer cetăţenilor să ia informaţii numai din surse oficiale, să facă abstracţie de diferitele categorii de informaţii care sunt date pe surse, să urmărească toate comunicările oficiale. (…) În momentul de faţă suntem bine organizaţi, suntem extrem de mobilizaţi în a lua toate măsurile care se impun în astfel de situaţii”, a spus Orban.

Acesta a explicat că spitalele sunt pregătite pentru diagnosticare, iar informaţiile concrete vor fi date de Ministerul Sănătăţii.

Citește și: USR vrea un plan de măsuri anti-coronavirus în Capitală

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele