Orban: PSD nu a vrut să dezvolte Moldova

0

Premierul Ludovic Orban reclamă faptul că în regiuni precum Moldova sau Oltenia nu s-au făcut investiţii pentru că guvernele social-democrate au ţinut în mod deliberat să nu dezvolte aceste zone.

 

”Principala problemă a Moldovei este conectivitatea, faptul că trebuie să fie conectată la toate reţele europene de transport. Pentru ca investiţiile să treacă munţii este nevoie de această conectivitate care a întârziat prea mult”, a afirmat primul ministru.

Acesta a promis realizarea a trei mari investiţii de infrastructură rutieră: Autostrada Unirii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, despre care spune că ”se va realiza” şi că este finanţabilă din fonduri europene, autostrada A 7 care ar urma să facă legătura între Ploieşti şi Siret şi Autostrada Bacău – Braşov. Premierul a precizat că, pentru autostrada A 7 au fost semnate contractele pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru cele şapte tronsoane cel puţin patru să fie finanţate din fonduri europene, pe facilitatea de rezilienţă şi recuperare.

”Mai comentează unii că-s termene lungi. Nu o să accept din partea celor care au semnat contractele să se lungească cu termenele pe care le-au gândit. (/..) Sunt proiecte importante şi nu am nici cea mai mică emoţie că vor fi realizate în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat premierul.

Buchetele de legume și zarzavaturi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele