Orban: România nu își permite un lockdown nici după alegeri

0
orban

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că România nu își permite un lockdown și a spus că „garantează 100%” că acest lucru nu se va întâmpla după alegeri.

 

Premierul Ludovic Orban a spus că în ultimele 8 zile se înregistrează un trend descendent în ceea ce privește cazurile de COVID-19 și că în 5 din ultimele 7 zile numărul persoanele vindecate este mai mare decât al celor infectate.

„E adevărat că s-a testat mai puțin pentru ca au fost zile libere și nu au funcționat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia de astăzi în condiții normale, în funcție de solicitări, și vom avea date relevante. Există semne evidente de reducere”, a spus Orban.

Întrebat despre un posibil lockdown după alegerile din 6 decembrie, premierul a spus că România nu își permite în acest moment o astfel de măsură.

Citește și Casoteca.ro – magazin

„Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown, România nu-și poate permite așa ceva, nu ne putem permite din punct de vedere economic, al perioadei care urmează. Nu se va întâmpla”, a mai spus premierul.

Semi lockdown: restricționarea deplasării populației în timpul nopții

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele