FOTO: Orban vs. Simonis la Camera Deputaților cu zgomot de fond făcut de AUR

0
- Reclama -

Deputaţii au început să voteze pentru alegerea preşedintelui Camerei şi pentru membrii Biroului permanent. Ludovic Orban aproape de obținerea funcției de președinte.

 

Pentru funcţia de preşedintele al Camerei Deputaţilor candidează Ludovic Orban (PNL) şi Alfred Simonis (PSD).

Partidul Social Democrat i-a propus, în Biroul permanent, pentru funcţiile de vicepreşedinte pe Marius Budăi şi pe Alexandru Rafila, pentru funcţia de secretar pe Daniel Suciu, iar pentru cea de chestor pe Alexandra Presură.

- Reclama -

Vezi Orașul Verde construit de chinezi

Partidul Naţional Liberal l-a propus pentru funcţia de vicepreşedinte pe Laurenţiu Leoreanu, pentru cea de secretar pe Cristian Buican, iar pentru funcţia de chestor pe George Tuţă.

Alianţa USR PLUS au propus-o pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor pe Cristina Prună, iar pentru cea de secretar pe Oana Murariu.

AUR l-a propus pentru funcţia de chestor pe Antonio Andruşceac.

UDMR l-a propus pentru funcţia de chestor pe Seres Denes.

Grupul minorităţilor naţionale l-a propus pentru funcţia de secretar pe Ovidiu Ganţ.

Votul este secret cu buletine de vot.

AUR, întreruperi inutile

AUR a declanșat un prim scandal în Parlament, după ce deputații partidului au plecat din Camera Deputaților, motivând că ar exista un presupus blat între celelalte partide care să faciliteze alegerea lui Ludovic Orban ca președinte al Camerei. Scandalul s-a declanșat când liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache a cerut ca şedinţa de plen să fie prelungită, după depunerea jurământului de către deputaţi, pentru alegerea preşedintelui Camerei. Deputații AUR s-au opus prelungirii, iar preşedintele de şedinţă Lucian Feodorov (AUR), a închis şedinţa şi a plecat de la tribună.

După ce liderul deputaților PNL a propus prelungirea ședinței, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunţat că va candida la şefia Camerei Deputaţilor împotriva lui Ludovic Orban, și a cerut un vot în această seară. Liderul AUR, George Simion, a acuzat PSD că a făcut blat cu PNL: „Am înţeles că aţi făcut blat cu PNL. Ieşim din sală, domnul preşedinte a declarat şedinţa închisă şi toată ţara se uită la acest blat. (…) Aţi făcut un blat, aţi împărţit toate funcţiile, comisiile, mai staţi un pic băieţi”, a replicat Simion.

În acel moment, decanul de vârstă al Camerei, care este deputat AUR și conducea ședința, a declarat ședința închisă. Astfel, Lucian Feodorov a anunțat că au fost validate 329 de mandate de deputat și 322 de deputați au depus jurământul, așa încât a fost constituită Camera Deputaților. Și apoi a declarat ședința închisă. Când a fost întrebat de ce a închis Feodorov ședința: George Simion a spus ”poate era obosit”.

Gabriel Andronache (PNL) a anunțat că, dacă preşedintele decan de vârstă părăseşte şedinţa, el va fi înlocuit cu următorul decan de vârstă şi va continua şedinţa.

Următorul decan de vârstă, Mircea Chelaru, tot de la AUR, a refuzat și el reluarea ședinței.

În cele din urmă, ședința Camerei a fost reluată sub președinția lui Iusein Ibram, de la grupul minorităților, care a prelungit ședința.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele