Orban vrea o sumă fixă cu care armata să cumpere doar de la companiile românești

0

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va avea prevăzută anual o sumă prestabilită pentru asigurarea de comenzi pentru companiile româneşti din industria de apărare, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban.

Acesta a avut, la sediul MApN, o întrevedere cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi cu cel al Economiei, Virgil Daniel Popescu, cu care a discutat despre investiţiile în domeniul apărării.

“Am convenit să existe anual prevăzută suma pe care Ministerul Apărării o va folosi, din bugetul pe anul respectiv, pentru comenzi şi contracte cu companiile româneşti din industria de apărare”, a afirmat Orban la finalul întrevederii.

Citește și Atenție! ANPC avertizează cu privire la reducerile de Black Friday

De asemenea, acesta a discutat cu cei doi miniştri despre participarea României la programele de cercetare în domeniul apărării la nivelul european.

“Am avut discuţii şi despre PESCO şi despre participarea României în programele deocamdată de cercetare-dezvoltare din cadrul iniţiativei pentru apărare de la nivel european şi să fim cât mai prezenţi, să încercăm să fim parte din proiectele de cercetare-dezvoltare şi, evident, ulterior, de proiectare şi de producere a diferitelor arme”, a adăugat prim-ministrul.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele