Ordonanţa 114 nu va fi abrogată sub nicio formă, dar taxa pe activele financiare s-ar putea modifica

0

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat ca “Ordonanța lăcomiei” nu va fi abrogată sub nicio formă, iar taxa pe activele financiare ar putea scădea.

“O să aştept concluziile colegilor mei senatori de la cele două comisii, să vedem dacă au fost depuse amendamente si ce amendamente au fost depuse, pentru a face anumite ajustări, dar ceea ce vă pot spune este că ordonanţa nu va fi abrogată, sub nicio formă, pentru că am văzut tot felul de comentarii şi sugestii că ordonanţa ar putea fi abrogată. Nu, nu va fi abrogată, dar anumite modificări se pot face, dacă din aceste discuţii şi consultări pe baza unor analize rezultă soluţii mai bune”, a precizat Tăriceanu, după întâlnirea cu reprezentanţi ai Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Întrebat dacă taxa pe activele financiare poate să fie eliminată, Tăriceanu a răspuns negativ, însă a adăugat că aceasta ar putea modificată, în sensul scăderii ei.

“Nu, dar nici nu urmărim acest lucru. (…) Discuţia este legată nu de taxa în sine, ci de nivelul ei. Deci nivelul s-ar putea modifica, în sensul scăderii”, a afirmat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a spus că reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României au susţinut că această ordonanţă are o serie de efecte “criticabile” şi au relevat lipsa “unui dialog real” înainte de adoptarea ei.

Citeste aici si despre ANAF

“Coaliţia pentru Dezvoltare, dar nu numai ei, susţin că această ordonanţă, pe lângă obiectivele pe care le-am comunicat, are o serie de efecte care sunt din punctul lor de vedere criticabile. (…) De asemenea, ce au reliefat în legătură cu Ordonanţa 114 – au spus că nu a fost o consultare, un dialog real înainte de adoptarea ordonanţei şi am dori ca pe viitor, şi sunt de părere că aşa trebuie făcut, o adevărată consultare. La nivelul Guvernului şi aici nu este niciun fel de critică, au existat anumite considerente pentru care aceste măsuri au fost adoptate prin ordonanţă. După cum ştiţi, ordonanţa este în dezbatere, astăzi a fost la Senat, la Comisia de buget-finanţe şi Comisia economică, pentru că mâine ajunge la termenul de 45 de zile, de adoptare tacită, urmând să treacă la Camera Deputaţilor”, a susţinut Călin Popescu-Tăriceanu.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele