Oreste a câştigat procesul cu Traian Băsescu

1

Traian Basescu a pierdut procesul pe care i-l intentase jurnalistului Oreste Teodorescu. Fostul presedinte solicitase daune de un sfert de miliard de lei vechi, pentru publicarea unui articol defaimator.

Oreste Teodorescu a castigat „la pas” procesul cu Traian Basescu, care s-a incheiat la mijlocul acestei saptamani, la Tribunalul Bucuresti. Instanta a respins cererea fostului Presedinte al Romaniei ca neintemeiata si a luat act ca Oreste nu solicita cheltuieli de judecata. Basescu ii solicitase jurnalistului despagubiri de un sfert de miliard de lei vechi, dupa ce acesta publicase un articol in care afirma ca fostul presedinte „a semnat un angajament cu KGB-ul”.

„Pana sa-l cunoasca bine, in 1984, pe Traian Basescu, Moscova nu credea in lacrimi, insa dupa stabilirea contractului si semnarea angajamentului cu KGB, recrutorii de la Kremlin au decis ca se pot folosi cu mult succes de histrionismul unui capitan de cursa lunga, care plange la comanda”, isi incepe Oreste articolul. Spre final, autorul foloseste expresia „viitorul puscarias de drept comun” cu privire la Traian Basescu. Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in 30 de zile.

Oreste si Basescu s-au contrat dur in ultimii ani, in diferite talk-show-uri de televiziune. In 2015, Basescu a afirmat ca jurnalistul a incercat sa-i vanda Elenei Udrea un dosar plin cu documente sustrase din trustul Intact, in schimbul sumei de 10.000 euro. De atunci, lucrurile au degenerat intre cei doi, care si-au aruncat cuvinte grele pe unde s-au prins. In cele din urma, scandalul a ajuns in instanta.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele