Organizaţia Mondială a Sănătăţii critică autoritățile chineze

1
- Reclama -

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat miercuri noua definiţie a Chinei atribuită unui deces Covid-19 drept „prea îngustă”, spunând că datele de la Beijing „subreprezintă” amploarea epidemiei.

 

De asemenea, OMS şi-a reiterat sprijinul pentru testarea Covid a călătorilor din China. Acelaşi lucru s-a spus miercuri seară la Bruxelles, unde statele membre ale UE au ajuns la un acord conform căruia cele 27 de state membre sunt „încurajate” să solicite tuturor călătorilor din China să prezinte înainte de plecare un test Covid negativ datat cu mai puţin de 48 de ore.

„Cifrele actuale publicate de China subreprezintă impactul real al bolii în ceea ce priveşte internările în spital, internările la terapie intensivă şi mai ales în ceea ce priveşte decesele”, a declarat Michael Ryan, cel care gestionează situaţiile de urgenţă sanitară la OMS, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Novak vrea să participe la Jocurile Paralimpice

- Reclama -

China se confruntă cu cel mai grav focar al său – în principal din cauza variantei Omicron a coronavirusului – în urma abandonului brusc la începutul lunii decembrie a aşa-numitei sale politici „zero Covid”. Dar ţara raportează foarte puţine decese legate de Covid-19, după o schimbare controversată a metodologiei: acum doar persoanele care au murit direct din cauza insuficienţei respiratorii legate de Covid sunt incluse în statistici.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele