Pandemia de coronavirus scapă de sub control în Republica Moldova

0

274 de cazuri de noi infectări cu coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova în ultimele 24 de ore, al doilea cel mai îngrijorător bilanț din ultimele două luni. Creșterea numărului de cazuri vine pe fondul relaxării aproape totale a măsurilor de distanțare socială. Spre comparație, România a raportat în ultimele 24 de ore 152 noi cazuri de coronavirus, la o populație de aproape șase ori mai mare decât a Moldovei.

 

De remarcat că peste 10% din cazurile noi înregistrate în ultima zi sunt medici, asistenți medicali și personal auxiliar, potrivit Agora.md.

În total, Republica Moldova are 8795 de cazuri confirmate și 310 decese provocate de coronavirus.

Pandemia de coronavirus a dus la închiderea Parlamentului, a Primăriei Comrat și a altor instituții locale din cauza infectării unor angajați. De asemenea, procuratura anticorupție și o direcție a Primăriei Chișinău au anunțat că intră în carantină sau își reduc drastic activitatea, după confirmarea unor cazuri de infectare cu noul coronavirus printre angajați, potrivit Europa Liberă.

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a avertizat că Moldova ar putea reintra în starea de urgență, potrivit Unimedia. El a arătat că nerespectarea regulilor de igienă și de distanțare fizică a dus la infectarea unor frizeri, casieri sau taxatori.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele