Pantofi mărimea 75. Au nevoie de 1 mp de piele

Când persoanele care ar purta acești pantofi s-ar întâlni, ar exista aproape un metru și jumătate între ele

0
- Reclama -

La scurt timp după relaxarea de la mijlocul lunii mai a carantinei, instituite timp de două luni, în România, pentru limitarea răspândirii coronavirus, Grigore Lup, un cizmar român din orașul transilvănean Cluj-Napoca, a observat că oamenii nu respectă regulile distanțării sociale.

 

Atunci lui i-a venit ideea unor pantofi din piele cu bot foarte lung, pentru ca oamenii să nu se mai apropie unii de alţii. Pantofii au dimensiunea europeană 75, transmite Reuters.

„Puteți vedea pe stradă, oamenii nu respectă regulile de distanțare socială”, a spus Lup, care confecţionează pantofi de piele de 39 de ani.

„Am mers la piață pentru a cumpăra răsaduri pentru grădina mea. Nu erau mulți oameni acolo, dar continuau să se apropie din ce în ce mai mult. Dacă două persoane, care ar purta acești pantofi, s-ar întâlni, ar exista aproape un metru și jumătate între ele”, mai susţine Lup.

- Reclama -

Deşi vinde şi încălţăminte confecţionată deja, magazinul lui Grigore Lup, pe care l-a deschis în 2001, se bazează foarte mult pe comenzile personalizate de la teatrele și operele din toată țara, precum și pe acelea de la ansamblurile tradiționale de dans popular.

Afacerile sale practic s-au oprit în perioada carantinei, deoarece evenimentele live au fost anulate sau amânate din cauza pandemiei, dar este optimist că vânzările îşi vor reveni în timp.

11 mii de pantofi confiscați la Giurgiu de poliția de frontieră

Grigore Lup, care a spus că a adaptat încălțămintea lungă dintr-un model pe care l-a făcut pentru actori, a spus că a primit până acum cinci comenzi pentru pantofii de distanțare socială.

Îi trebuie două zile să facă o pereche, care necesită aproape un metru pătrat de piele şi care costă 500 de lei (115 dolari).

Grigore Lup, 55 de ani, a început să facă pantofi de la vârsta de 16 ani, învățând de la un cizmar care la 93 de ani mai confecţionează încă încălțăminte tradițională maghiară.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele