UPDATE: Papa Francisc a ajuns în România și a plecat spre Cotroceni

0

Papa Francisc a cerut să fie transportat cu o Dacia Logan de la Aeroportul Otopeni spre Cotroceni. Singurul lucru care arăta că maşina nu duce un om de rând era tocmai numărul, SCV 1, ceea ce înseamnă “Status Civitatis Vaticanae”(Statul Cetăţii Vatican).

În timpul vizitei Papei în România, preşedintele Klaus Iohannis a fost preluat de la aeroport şi dus la Palatul Cotroceni cu o maşină marca Mercedes Clasa S.

Nu este prima dată când Suveranul Pontif merge cu un Logan. În urmă cu trei ani, într-o vizită în Armenia, Suveranul Pontif a ales acelaşi tip de autoturism.

Sfântul Părinte a fost surprins de mai multe ori circulând cu maşini banale, cele mai cunoscute ipostaze fiind cele în care, într-o vizită în Italia, a coborât dintr-un Ford Focus, maşină care la aceea veme, costa aproximativ 12.000 de euro.

Știre inițială

Papa Francisc a ajuns în România, într-o vizită istorică ce se va întinde pe parcursul a trei zile. Vizita Suveranul Pontif vine la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea. Se întâmpla în 1999. Vizita actuală se desfășoară sub genericul „Să mergem împreună”. Iată aici programul Papei Francisc în România.

Papa Francisc a decolat de pe aeroportul din Roma la ora locală 8.10. Aeronava Alitalia care l-a adus pe Suveranul Pontif la București a aterizat pe Otopeni în jurul orei 11.10.

Președintele Klaus Iohannis și soția sa Carmen Iohannis l-au întâmpinat pe aeroport pe Sanctitatea Sa Papa Francisc, transmițându-i Suveranului Pontif că este o plăcere prezența acestuia pe pământ românesc.

Citește și VIZITA PAPEI CNAIR: Restricţii parţiale de trafic sâmbătă şi duminică la Miercurea Ciuc, Iaşi şi Blaj

„Este o mare plăcere să vă avem pe pământ românesc”, i-a spus președintele Klaus Iohannis Papei Francisc, în timp ce Carmen Iohannis i-a transmis, la rându-i, „suntem fericiți să vă avem aici”.

Suveranul Pontif a sărutat crucea de la gâtul ÎPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei.

Papa Francisc s-a dus apoi, în aplauzele celor prezenți, la un copil în scaun cu rotile și i-a prins mâinile în semn de salut.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele