Papa trage un semnal de alarmă față de companiile de medicamente – ”Big Farma”

0

Papa Francisc a criticat faptul că pentru a vindeca pandemia de coronavirus ţările ascultă mai mult de companiile farmaceutice (Big Farma) decât de personalul sanitar, care se află “în prima linie în spitale, sau în taberele de refugiaţi”.

 

În cadrul Audienţei Generale de miercuri, papa a denunţat că de multe ori societăţile prioritizează interesele economice (n.r. ale companiilor transnaționale de medicamente) în faţa celor sociale.

“Se ascultă mai mult de marile companii financiare decât de oameni sau de cei care se mişcă în economia reală. Se ascultă mai mult de companiile multinaţionale decât de mişcările sociale. Se ascultă mai mult de cei puternici decât de cei slabi”, a denunţat papa.

Potrivit papei, “pentru a ieşi cu bine din actuala criză, care este sanitară dar şi socială, politică şi economică”, toţi membrii societăţii trebuie să-şi asume o parte din “responsabilitate”, astfel încât să nu fie nimeni marginalizat, exclus sau ignorat.

Pandemia COVID-19 a modificat obiceiurile de consum ale românilor

Sfântul părinte a lăudat faptul că în actuala criză de coronavirus multe state au încercat să ajute “persoanele, familiile şi activităţile economice” care s-au aflat şi încă se află în dificultate” prin adoptarea unor “intervenţii adecvate”.

Prostie sufocantă sau ce? Se închid școlile

Dar, potrivit lui, pentru a ieşi din criză trebuie să se acorde prioritate “principiului subsidiarităţii”, şi colaborării constante dintre stat şi popor şi viceversa.

A reamintit că în timpul izolării generale s-au născut gesturi spontane, precum aplauzele pentru medici ca semn de încurajare şi a cerut ca aceste aplauze să se îndrepte acum spre “fiecare membru al corpului social pentru contribuţia sa valoroasă, oricât de mică”.

Criza sanitară provocată de COVID-19 poate fi oportunitatea de a clădi “un viitor în care dimensiunea locală şi globală să se îmbogăţească reciproc, unde frumuseţea şi splendoarea grupurilor mici să înflorească”, în care să existe un mai mare angajament faţă de cei nevoiaşi”, a subliniat papa.

Vezi un purificator anti-cornavirus pe Casoteca.ro/magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele