Papa Francisc şi-a încheiat vizita în România

0

Papa Francisc şi-a încheiat vizita în România.

Papa a fost condus până la scara avionului de preşedintele Klaus Iohannis şi de soţia acestuia.Aproximativ 1.000 de persoane l-au aşteptat pe Sanctitatea Sa.Suveranul Pontif şi-a modificat traseul către avion, abătându-se de la cel marcat de covorul roşu, pentru a se întâlni cu cât mai mulţi dintre cei care l-au întâmpinat şi ovaţionat, informează News.ro. Klaus şi Carmen Iohannis au stat pe aeroport până când aeronava Tarom în care s-a îmbarcat Papa Francisc a decolat.

După vizita în cartierul romilor din Blaj, Papa a declarat: “Mă întorc acasă îmbogăţit, luând cu mine locuri şi momente, dar mai ales chipuri. Chipurile voastre vor da culoare amintirilor mele şi vor fi prezente în rugăciunea mea. Vă mulţumesc şi vă duc cu mine. Iar acum vă binecuvântez, dar mai întâi vă cer o mare favoare: să vă rugaţi pentru mine”.

El a mulţumit pentru primirea călduroasă, adresându-se preşedintelui Klaus Iohannis, Preafericirii Sale, patriarhul Daniel, Sfântului Sinod, Clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe din România, care l-au primit în spirit fratern, şi, l-a salutat ”plin de afecţiune” pe Cardinalul Lucian Mureşan.

Citește și: Papa Francisc a plecat de la Iași, unde a vizitat Catedrala romano-catolică “Sfânta Maria Regină”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele