Papa: Toleranță zero pentru cazurile de agresiune sexuală

1
Papa-Francisc
Papa-Francisc

Biserica Catolică trebuie să trateze cazurile de agresiune sexuală cu „toleranţă zero”, a reafirmat Papa Francisc, care le-a calificat drept o „monstruozitate”, conform unor extrase dintr-un interviu acordat unui post de televiziune portughez.

 

„Este foarte clar – toleranţă zero. Un preot nu poate continua să fie preot dacă este un agresor. Nu poate să fie deoarece este fie bolnav, fie un infractor”, a spus papa în acest interviu pentru TVI/CNN Portugalia, de unde au fost publicate fragmente pe site-ul televiziunii.

„Este monstruos, deoarece acest lucru distruge vieţi”, a adăugat el în acest interviu în două părţi, dintre care una a apărut duminică seară, iar a doua urmează să apară luni seară.

La fel ca în Franţa, şi în Portugalia, ţară cu o tradiţie catolică puternică, a fost creată o comisie independentă însărcinată cu agresiunile sexuale din cadrul bisericii, care funcţionează de la începutul anului.

Comisia, creată la iniţiativa bisericii, a primit deja circa 400 de mărturii, dintre care 17 au fost înaintate justiţiei, a declarat recent Pedro Stretch, psihiatru pediatric care conduce acest grup de lucru ale cărui concluzii ar urma să fie prezentate la finalul anului.

„Nu neg abuzurile. Şi dacă ar exista un singur abuz, ar fi monstruos”, a recunoscut papa în interviu.

George Buhnici a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru declarațiile controversate despre femei

Suveranul Pontif a mai spus că intenţionează să meargă în Portugalia, la următoarele Zile Mondiale ale Tineretului, reuniune mondială a tinerilor catolici care se va desfăşura între 1 şi 6 august 2023.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele