Parchetul European devine operational

0
parchetul european

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a apreciat că operaţionalizarea Parchetului European la 1 iunie este ”un moment istoric”, iar ”aşteptările cetăţenilor europeni de la noua structură europeană sunt mari”.

 

Unitatea va investiga infracţiuni care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene, cu sprjinul autorităţior naţionale. În România este în derulare o nouă procedură de selecţie a procurorilor europeni delegaţi.

”Începând cu data de 1 iunie 2021, Parchetul European (EPPO) îşi începe activitatea operaţională în statele membre participante la cooperarea consolidată , în baza Deciziei de punere în aplicare (UE) 2021/856 a Comisiei din 25 mai 2021 de stabilire a datei la care Parchetul European îşi asumă atribuţiile de investigare şi de urmărire penală. De la 1 iunie 2021, EPPO va putea investiga, în România şi în celelalte state membre participante, infracţiuni care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii, sprijinit de autorităţile naţionale competente”, a transmis, marţi MInisterul Justiţiei.

Instituţia recizează că România este unul dintre statele membre care a susţinut în mod constant Parchetul European, de la demararea negocierilor în Consiliul UE, pe baza propunerii de Regulament publicată de Comisie în iulie 2013.

Kövesi: Parchetul European va putea începe anchetele la 1 iunie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele