Paris Saint-Germain vrea să cumpere stadionul Parc des Princes

0

Gruparea franceză negociază de mai mult timp cu municipalitatea pariziană pentru a cumpăra arena, însă prețul cerut este considerat prea mare, iar patronii din Qatar vor să părăsească stadionul și să se mute pe Stade de France.

Cotidianul „ L’Equipe” amintește că stadionul e proprietate a orașului Paris, pentru care PSG are contract de închiriere pe 30 de ani. Numai că prețul cerut de oficialitățile orașului pentru vânzarea arenei de la Porte de Saint-Cloud este considerat exorbitant de către șeici.

Inițial, proprietarii lui Paris Saint-Germain au spus că vor să rămână pe Parc des Princes, pe care intenționează să-l extindă la 60.000 de locuri, față de 48.000 cât are în prezent.

Echipa s-ar putea muta pe Stade de France, din Saint-Denis

Se întrevăd alte două variante: să devină clubul rezident pe Stade de France, care are 80.000 de locuri și a cărui concesiune actuală, cu statul acționar, se încheie în 2025, sau să găsească alt teren pentru a-și construi noul stadion. „Am identificat două locuri„, spun cei din clubul francez.

Conform informațiilor jurnaliștilor, prima dintre aceste două poziții ar fi la Poissy, unde PSG își construiește viitorul centru de antrenament și unde nu este exclusă posibilitatea de a completa și cu un stadion. Al 2-lea amplasament ar fi la hipodromul Saint-Cloud, Rueil-Malmaison.

Amintim, consiliul din Paris ar cere circa 350 de milioane de euro, pentru Parc des Princes, sumă considerată mult prea mare de către conducătorii qatarezi, care au investit deja 85 de milioane de euro la Euro 2016, pentru a renova arena.

Patronii arabi sunt gata să investească 500 de milioane de euro în Parc des Princes, dacă vor deveni proprietari. „Vrem să găsim un acord rezonabil, dar astăzi consiliul din Paris este pe altă planetă„, au  mai spus pentru „L’Equipe” proprietarii lui Paris Saint-Germain.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele