Parlamentarii PSD, convocați de urgență în plen. Opoziția cere revocarea lui Liviu Dragnea și Florin Iordache

0

Toţi aleşii PSD au fost convocaţi şi nu au voie să părăsească plenul Camerei. Se pare că Opoziţia pregăteşte o ofensivă pentru modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor. Cel mai probabil această modificare se referă la posibilitatea înlăturării lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor.

Actualizare 10:15. Raluca Turcan, președintele grupului parlamentar PNL, a cerut suplimentarea cu două proiecte pe ordinea de zi. Este vorba așadar de cererile de revocare din funcție a lui Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, și a lui Florin Iordache, din funcția de vicepreședinte.

O asemenea mobilizară generală este foarte rară, la această oră, în Parlament, transmite Alina Manolache, jurnalist Digi24.

Dacă de obicei se întârzie cu începerea plenului, de data aceasta, la 9:30, toți social-democrații fugeau pe holuri ca să-și înregistreze prezența și să intre în sala de plen.

Din informațiile Digi24, Opoziția testează azi majoritatea PSD-ALDE. Pe hârtie, coaliția nu mai are majoritate pentru legile importante: are 163 de voturi, în condițiiile în care sunt necesare 165 pentru proiecte de lege importante, pentru că vorbim de majoritate absolută (jumătate plus un vot).

Așadar, cei de la PSD și probabil și cei de la ALDE au fost de urgență convocați și îndemnați să nu părăsească sala de plen în momentul în care va începe ședința.

Din informațiile de până acum, PNL și USR ar urma să ceară modificarea regulamentului Camerei Deputaților astfel încât Liviu Dragnea să poată fi revocat din funcția de șef al Camerei Deputaților, sau să fie permis unui alt grup parlamentar decât cel din care face parte să ceară această revocare.

De altfel, Opoziția a anunțat în trecut că are o ofensivă graduală, de la această revocare până la o moțiune de cenzură, ce ar urma să fie depusă până la finalul acestei sesiuni parlamentare, din jurul datei de 21 decembrie.

Citește și Cioloș cere UDMR-ului să retragă proiectul privind minoritățile:Politică oportunistă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele