Parlamentul a aprobat dublarea alocației copiilor, PSD şi ALDE vor reluarea votului

0

Plenul Parlamentului a votat, joi, dublarea alocaţiilor pentru copii. Amendamentul aparţine deputatului PNL Robert Sighiartău. Astfel, alocaţia pentru copiii de până în doi ani, de 200 de lei, va fi 300 de lei, şi alocaţia de 84 de lei, pentru copiii între doi şi 18 ani, va fi de 150 de lei. Efortul bugetar este de 2 miliarde de lei, iar alocaţiile ar urma să se majoreze începând cu data de 1 martie 2019.

La vot, s-au înregistrat 123 de voturi „pentru”, şi 119 împotrivă. Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache a constatat, de la tribună, că amendamentul a fost adoptat.

Liberalii au mulţumit pentru vot, în timp ce PSD a cerut o pauză de consultări. Potrivit situaţiei votului, s-au exprimat în favoarea amendamentului atât parlamentari de la PSD, cât şi de la ALDE. Nu se ştie dacă votul de susţinere dat de parlamentarii Puterii a fost o greşeală sau nu. Şi asta pentru că, la dezbaterile din comisiile reunite de buget-finanţe, amendamentul PNL a fost respins. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost întrebat, marţi, de ce Guvernul nu majorează alocaţiile copiilor din România, care sunt, în prezent, la minimum istoric, în comparaţie cu statele UE, şi anume 2 lei pe zi.

„Am să mă abţin de la declaraţii politice. Asigurarea unui trai mai bun clar că îl facem şi avem aceste majorări de pensii şi salarii. Esste în atenţia noastră şi majorarea acestei alocaţii, dar în grija Ministerului Muncii sunt foarte multe categorii’, a spus Budăi, dând exemplu majorări de 500 la sută pentru invalizi, veterani de război. El a precizat că toate aceste majorări au fost date tot pentru creşterea nivelului de trai a familiei, per ansamblu, nu a copilului.

Citește șiRobert Negoiță despre Dragnea;A greșit cu multe. Un partid nu înseamnă un om, ar fi foarte grav să fie așa

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele