Parlamentul britanic a respins toate variantele de Brexit

0

Camera Comunelor a respins, prin vot, toate cele opt ”alternative” la Brexit, anunţă preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului britanic John Bercow.

Conform News.ro, ”Moţiunea B”, care prevedea ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană (UE) fără acord (”no deal”) la 12 aprilie, potrivit calendarului stabilit săptămâna trecută de către liderii europeni, a fost respinsă cu 400 la 160 de voturi.”Moţiunea D”, care propunea un acord numit al ”pieţei comune 2.0”, prin aderarea la piaţa unică europeană şi un aranjament vamal, a fost respinsă cu 283 la 188 de voturi.”Moţiunea H”, care sugera ca Regatul Unit să rămână membru al spaţiului economic european (EEE) şi să adere la Acordul European de Liber-Schimb, a fost respinsă cu 377 la 65 de voturi. ”Moţiunea J”, care propunea ca acordul Brexitului să facă parte dintr-un angajament de a negocia cu UE o uniune vamală permanentă şi globală care să vizeze întregul Regat Unit, a fost respinsă cu 272 la 264 de voturi. ”Moţiunea K”, care relua planul Partidului Laburist, cu privire la o uniune vamală şi o aliniere strânsă la piaţa unică, a fost respinsă cu 307 la 237 de voturi. ”Moţiunea L” – care îndemna la o revocare a Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, a cărui notificare a lansat în mod ofical negocierile cu privire la modalităţile divorţului, în cazul în care Parlamentul nu este de acord cu un Brexit fără acord, prevăzând astfel o anulare a Brexitului – a fost respinsă cu 293 la 184 de voturi.
”Moţiunea M”, care cerea un referendum de confirmare a oricărui acord de divorţ, a fost respinsăcu 295 la 268 de voturi.”Moţiunea O”, care sugera ca Regatul Unit să caute un Brexit fără acord ”gestionat” (”managed No-deal”), în cazul în care nu este posibil să se ajungă la un acord al Brexitului, a fostt respinsă cu 422 la 139 de voturi.

Citește și: Teodorovici explică de ce a împrumutat România 3 miliarde de euro într-o singură zi

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele