Participare numeroasă la simularea admiterii la Medicină

0
- Reclama -

Peste 600 de liceeni au participat, sâmbătă, la simularea concursului de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T.Popa’ Iaşi.

La concursul organizat de UMF Iaşi şi Societatea Studenţilor Medicinişti din cadrul Universităţii au luat parte 612 elevi de clasa a XII-a şi absolvenţi de liceu.

Simularea examenului de admitere a fost organizată la toate specializările din cadrul celor patru facultăţi ale Universităţii: Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Bioinginerie Medicală, Asistenţă Medicală Generală, Nutriţie şi Dietetică, Tehnică Dentară, Balneo-fiziokinetoterapie şi Recuperare.

Examenul s-a susţinut la proba de anatomia omului, probă obligatorie, iar la a doua probă candidaţii au avut de ales să susţină evaluarea la fizică sau la chimie. Potrivit organizatorilor, 500 dintre cei 612 aspiranţii la statutul de student medicinist au preferat să susţină cea de-a doua probă la chimie organică.

„Este prima sesiune de simulare pe care UMF o organizează în acest an. Cea de-a doua sesiune de simulare a examenului de admitere va avea loc în data de 7 mai. Simularea examenului de admitere, care se desfăşoară în aceeaşi parametri cu examenul propriu-zis din iulie, ajută foarte mult candidaţii. Aceştia se pot obişnui cu atmosfera de examen, fac exerciţii de gestionare a emoţiilor şi îşi fac o evaluare a cunoştinţelor. Viitorii studenţi au trebuit să opteze pentru simularea examenului la o facultate deoarece aceste concursuri s-au desfăşurat în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră”, a declarat Ivona Burduja, purtătorul de cuvânt al UMF Iaşi.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele