Partidele naționaliste din România se unesc

0
- Reclama -

Partidul Forţa Naţională şi Partidul România Unită au hotărât, în urma reuniunii de sâmbătă, de la Târgu Mureş, să se unească într-un pol naţionalist, urmând ca în perioada următoare să fie schiţată platforma politică şi data Congresului, a anunţat europarlamentarul Laurenţiu Rebega, într-o conferinţă de presă. 

‘Trăiesc un moment de emoţie şi bucurie pentru că asistăm poate la un moment istoric în istoria post decembristă a României, când două partide cu doctrină naţionalistă hotărăsc să se unească şi hotărăsc să formeze un singur pol naţionalist, un singur pol al patrioţilor, care să redea ceea ce i-a lipsit României de-a lungul celor 27 de ani, decizia de a hotărî pentru proprii cetăţeni. Suntem într-un moment de cotitură nu numai la nivel naţional, dar şi la nivel internaţional, rezultatele alegerilor din Olanda ne credibilizează şi ne obligă în acelaşi timp, pentru că naţionaliştii de acolo au obţinut 33%, sunt printre puţinele partide care au crescut în sondaje. Pe de altă parte este important că astăzi, la Târgu Mureş, am avut şansa de a începe o nouă istorie cu două partide — va deveni un singur partid în curând, la Congresul pe care cele două partide au hotărât să îl organizeze cât de curând. Doresc astfel să arătăm că naţionalismul în România, un naţionalism moderat, civic, nu etnic, unde toate etniile care sunt parte integrantă din România, vor contribui la dezvoltarea statului naţional român, pentru îmbunătăţirea traiului de zi cu zi a tuturor cetăţenilor’, a declarat Laurenţiu Rebega.

Citiți și Premierul îndeamnă primarii să acceseze fonduri europene, iar dacă nu obţin banii să acceseze fonduri prin PNDL

Acesta a spus că se doreşte ca în polul naţionalist să fie cooptate şi alte formaţiuni politice, iar în viitorul apropiat va fi schiţată o platformă-program care să arate care sunt punctele care ghidează cele două formaţiuni. El a afirmat că accentul va fi pus pe respectul de care România trebuie să se bucure în Uniunea Europeană.

‘Nu mai vreau să fiu apreciat la Bruxelles, ci să fiu respectat. Este momentul în care România are obligaţia să arate că este membră cu drepturi depline a Uniunii Europene, nu are nimeni dreptul să ne impună lucruri pe care noi, ca stat, nu le dorim (…) Acesta este lucrul care ne-a unit, lucrul care ne face să devenim din ce în ce mai puternici, lucru care ne-a făcut demult să realizăm că idealurile noastre sunt comune şi că ne dorim acelaşi lucru. Suntem în discuţii şi cu alte partide care şi-au arătat interesul şi intenţia de a ni se alătura şi de a forma un singur pol naţionalist. Cred că cât de curând vom finaliza discuţiile’, a precizat Rebega.

- Reclama -

Acesta a subliniat că se poartă discuţii cu toate partidele care au reprezentat în ultimii 27 de ani ideea de naţionalism şi naţional în România, care au în doctrină susţinerea independenţei şi suveranităţii, precum şi ideea de ortodoxism, nominalizând Partidul România Mare, Uniunea Vatra Românească, PUNR, Alianţa Noastră.

Rebega a mai spus că în final va exista un singur partid şi că cel târziu până în luna iulie va fi organizat Congresul de unire a partidelor naţionale.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele