Partidul lui Ponta ar putea fi membru al grupului ALDE din Parlamentul European, alături de USR și PLUS

0

Pro România a devenit, de marți, membru al Partidului Democrat European (EDP), formațiune ai cărei europarlamentari sunt afiliați în mod tradițional grupului ALDE din Parlamentul European, a anunțat partidul condus de Victor Ponta într-un comunicat de presă.

Partidul condus de fostul premier PSD ajunge astfel membru al aceluiași grup politic din care fac parte și formațiunile conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș, USR respectiv PLUS.

”Partidul Democrat European (EDP), înființat în decembrie 2004, la Bruxelles, este o formațiune politică ce are o doctrină de centru și este în favoarea integrării europene (…) Conform definiției date chiar de unul dintre fondatorii formațiunii politice europene, François Bayrou, EDP este un partid pentru oamenii care nu sunt nici conservatori, nici socialiști. De la începutul celui de-al șaselea Parlament European, din 2004-2009, EDP a constituit un grup parlamentar comun cu Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), numit Grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa. Deși deputații ALDE și EDP continuă să stea împreună, în același grup parlamentar, cele două partide politice europene rămân entități separate”, se arată în comunicatul transmis de Pro România.

Sâmbătă, atât USR, cât și PLUS, au decis prin vot să îi trimită pe cei opt europarlamentari pe care i-a câștigat Alianța 2020 la alegerile din 26 mai în grupul ALDE din Parlamentul European.

În acest context, liderul USR, Dan Barna, a declarat că nu se pune problema afilierii Pro România la grupul ALDE din PE.

„Am văzut că au fost câteva declaraţii ale liderului Pro România. Dorinţe avem cu toţii, dar în momentul de faţă declaraţiile liderilor En Marche şi ALDE Europa au fost foarte clare – nu se pune problema afilierii domnului Ponta la această nouă grupare. Nu se pune problema afilierii Pro România la ALDE+RENAISSANCE+USRPLUS”, a precizat Dan Barna.

O decizie privind componența finală a grupului ALDE din PE, precum și noul nume al grupului, va fi luată până pe 18 iunie, potrivit unor surse politice.

SURSA: g4media

Citeşte şi Barna și Ponta s-au întâlnit la o masă din Bruxelles

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele