Partidul lui Victor Ponta și-a luat o Tesla de peste 100 de mii de euro

0

Pro România, partid care pare dispărut, a cumpărat cu bani publici, cea mai scumpă maşină înregistrată oficial de un partid. Achiziţia a respectat legea, iar totul a fost declarat la Autoritatea Electorală Permanentă. Este vorba despre o Tesla de peste 100 de mii de euro.

 

Maşina a fost cumpărată din bani publici, subvenţia de la bugetul de stat, iar banii primiţi de Pro România ca subvenţie în 2020 au apărut însă ca o măsură excepţională şi nu ca o regulă.

Potrivit sursei citate, pentru ca Pro România să voteze bugetul pe 2020, guvernul Orban a acceptat ca partidul condus de Victor Ponta să beneficieze de subvenţie. Acest lucru nu era posibil, deoarece partidul nu a participat la alegerile din 2016, dar s-a făcut o excepţie de la legea finanţării partidelor politice.

Pro România a încasat datorită amendamentului 12.3 milioane de lei în 2020. Fostul sef al campaniei Pro Romania de la parlamentare, Constantin Iacov, a declarat pentru Europa Libera ca Victor Ponta este cel care a decis cumpararea masinilor.

Oficial, semnatura presedintelui Pro Romania nu apare pe vreun document, toate fiind semnate de Mircea Dobre, trezorierul Pro Romania. El a primit o procura de la Victor Ponta pentru a putea semna toate achizitiile facute de partid.

Probleme financiare pentru Pro România

Problemele financiare ale partidului au aparut după ce partidul nu a mai intrat în Parlament şi nu a mai beneficiat de subvenţie. Autoritatea Electorală Permanentă a decis să nu ramburseze întreaga sumă cheltuită în campania de la parlamentare. Cu toate astea, partidul a investit bani în maşini.

Toate maşinile cumpărate de partid, dar şi alte bunuri, urmează să fie executate silit ca urmare a datoriilor acumulate de Pro România în campaniile electorale, iar procedura a fost deja demarată, mai notează sursa citată.

„Creditorii au început executarea silită, ar fi o sumă între 3 şi 5 milioane de lei. Eu am 440.000 de lei împrumutaţi către partid. La o firmă sunt eu acţionar, acolo s-a împrumutat cu 1,1 milioane de lei. Problema e că trebuie întrebat Victor Ponta ce a făcut cu banii”, susţine Iacov.

Vezi și Mihai Tudose: Tăriceanu a supraviețuit la cinci căsătorii, dar l-a „omorât” Ponta

Ponta a vrut Tesla cu toate opțiunile

Ponta a decis să achiziţioneze în luna ianuarie 2021 un automobil marca Tesla, cu o valoare de 636.196 de lei. Este o versiune accesorizată a celor de la Tesla. Maşina care atinge 100 de km la oră în 3.9 secunde a fost comandată la cererea lui Victor Ponta spun sursele din ProRomânia.

În aprilie 2020, Pro România cumpăra şi un Mercedes Sprinter, preţul de achiziţie fiind în jurul a 50.000 de euro.

Fostul şef al campaniei de la parlamentare al Pro România susţine că maşina a primit îmbunătăţiri de încă 100.000 de euro, potrivit sursei citate.

Trezorierul partidului, Mircea Dobre, a declarat că a fost cumpărată şi o maşină Skoda pentru Pro România.

Sursele susţin că este vorba de o maşină de teren Skoda Kodiaq.

Astfel, valoarea totală a celor trei automobile achiziţionate de Pro România într-un singur an este între 300.000 – 350.000 de euro (peste 1.5 milioane de lei).

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele