Partidul lui Voiculescu, aspirator de penali din politică

0

Partidul controlat de Dan Voiculescu a anunțat sâmbătă transferul de la Pro România, partidul lui Victor Ponta, a două mii de mebri și 14 organizații locale din județul Galați, în frunte cu deputatul Eugen Durbacă.

 

Acesta este un traseist politic care a trecut până acum pe la nu mai puțin de 11 partide: PSM, PDSR (actualul PSD), PDAR, ApR, PD, PUR (fostul PC) UNPR, PLR, ALDE și Pro România.

 

”Deputatul Eugen Durbacă s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), revenind astfel în familia umanistă în cadrul căreia a activat în cea mai mare parte a îndelungatei sale cariere politice. Odată cu noul lider umanist, organizația județeană PPUSL Galați se consolidează cu 2.000 de noi membri. Totodată, Eugen Durbacă a anunțat, în cadrul unei conferințe de presa, că 14 organizații Pro România din județul Galați urmează să se alăture PPU (social-liberal)”, a anunțat partidul controlat de Voiculescu, într-un comunicat de presă.

Partidul informatorului Felix a anunțat o serie de achiziții cu iz penal: de la condamnați penal, la foști șefi de servicii secrete și traseiști politici.

Astfel, pe 14 iunie, generalul Corneliu Dobrițoiu, condamnat definitiv în dosarul „Case pentru generali”, a devenit membru al PPU.

Corneliu Dobrițoiu a fost ministru al Apărării în primul Guvern USL. Dobrițoiu a fost condamnat definitiv în 2016 la un an de închisoare cu suspendare și la plata sumei de 15.846 lei.

În septembrie 2013, Corneliu Dobrițoiu a fost trimis în judecată în dosarul „Case pentru generali”, pentru săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, și participație improprie la fals intelectual, toate cu consecințe deosebit de grave.

Partidul Puterii Umaniste (Voiculescu) a mai făcut rost de un parlamentar

Procurorii au reținut că, în perioada 1999 – 2005, Traian Pigui, în calitate de șef al Direcției Domenii și Infrastructuri din MApN, s-a implicat în atribuirea în condiții nelegale a unor locuințe de serviciu (dintre care unele preluate de la RA-APPS), pentru a fi cumpărate la preț subvenționat, în baza Legii 562/2004, de beneficiari – cadre militare cu funcții de conducere din Ministerul Apărării Naționale. În dosar au mai fost condamnați alți șase inculpați. Prejudiciul adus MApN prin vânzarea respectivelor locuințe în regim subvenționat a fost de un milion de lei.

În urmă cu două zile, Cătălin Harnagea, fost director al Serviciului de Informații Externe (SIE) între 1997 și 2001, a devenit membru PPU. După Teodor Meleșcanu, Harnagea este al doilea fost șef SIE care a intrat în partidul lui Voiculescu, fost turnător la Securitate și fost șef al biroului din București al firmei cipriote Crescent, cu care făcea afaceri aripa externă a Securității comuniste, precursoarea actualului SIE.

Recent, în partid s-a înscris deputatul Dorel Căprar, fost lider al PSD Arad. Căprar este inculpat în dosarul mitei de la Direcția de Drumuri Timişoara, fiind trimis în judecată alături de foști lideri ai PSD Arad.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele