Pasajul Unirii din București va fi închis pe timpul verii pentru lucrări de punere în siguranță

0

Pasajul Unirii din București va fi complet închis circulației rutiere pe timpul verii, pentru lucrări de punere în siguranță, care vor începe în jurul datei de 20 iunie și urmează să se încheie la 1 septembrie, a anunțat, joi, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

„Pentru a pune în siguranță pasajul rutier, lucrările vor începe în jurul datei de 20 iunie, adică după ce școlile și grădinițile își încheie activitatea, și dorim să încheiem lucrările până în 1 septembrie”, a declarat primarul Sectorului 4.

Acesta a precizat că, pe perioada lucrărilor, Pasajul Unirii „va fi închis complet” circulației rutiere. Daniel Băluță a precizat că nu vor exista restricții rutiere pe alte artere.

Probleme încă din 2017 în Pasajul Unirii

Potrivit Primăriei Sectorului 4, construit în anii 1986-1987, Pasajul Unirii a primit un verdict îngrijorător încă din anul 2017, în urma unei expertize tehnice care a arătat faptul că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare şi prezintă deficienţe serioase la structura de rezistenţă care pun în pericol viaţa a sute de mii de oameni din Sectorul 4 şi nu numai.

Pentru remedierea în regim de urgenţă a problemelor de siguranţă constatate, la începutul acestui an, în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului Bucureşti, pasajul a intrat în administrarea Sectorului 4.

O nouă expertizare dupa cea din 2017

Daniel Băluță a precizat că urmează să fie realizată și expertiza pentru situația planșeului, aflat într-o stare avansată de degradare.

În 2017, nivelul de risc a fost stabilit la gradul 4 din 5, care permite ca circulația rutieră prin pasaj să fie permisă. Însă în această perioadă se realizează o nouă expertizare, iar dacă se constată că s-a ajuns la gradul 5, pasajul urmează să fie închis pe o perioadă lungă.

Pentru reabilitarea sau refacerea planșeului, urmează realizarea unui studiu de fezabilitate și a unei propuneri tehnice, ceea ce va dura circa 12-18 luni.

La rândul său, prefectul Capitalei, Toni Greblă, a dat asigurări că în acest moment nu există niciun risc de prăbușire a planșeului, că se poate circula prin Pasajul Unirii. Acesta a explicat că diferența între gradul 4 și gradul 5 de risc este foarte mare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele