Patronii de păcănele pierd bani și pot trece la concedieri

Stefan Alexiu

Afacerile din industria jocurilor de noroc, din care mare parte se fac la așa zisele ”păcănele”, care aduc statului anual 800 de milioane de euro, sunt grav afectate de pandemie. Intre 5.000 si 7.000 de angajați, majoritatea studenți, riscă sa fie concediați dupa ce încasările sălilor de jocuri au scăzut aproape la jumătate față de anul trecut.

 

Trebuie însă subliniat că această industrie se bazează în mare parte pe viciu, deci pandemia poate avea un rol benefic pentru cei afectați.

Florina Plăiașu lucrează de peste 16 în industria jocurilor de noroc. Acum, este manager și coordonează activitatea a șapte săli de jocuri. Pentru prima oară, e îngrijorată că ar putea rămâne fără serviciu.

Ciolacu acuză guvernul că ”trage” cu industria păcănelelor

Managerii sălilor de jocuri spun că au avut, în primul semestru, încasări aproape la jumătate față de perioada similară a anului trecut. Problemele au apărut după apariția pandemiei de coronavirus.

Sălile de jocuri au fost închise în perioada stării de urgență. Și-au reluat activitatea abia în 15 iunie și acum funcționează în condiții sanitare speciale, cu program redus.

Managerii sălilor de jocuri estimează că încasările vor scădea cu peste 30%, în al doilea semestru dacă Guvernul nu va acceptă schimbarea programului de lucru. În industria jocurilor de noroc lucrează aproximativ 45.000 de angajați.

Găsește cel mai bun purificator cu plasmacluster pe casoteca.ro

 


Citeste si...  Orban: Vom continua plata șomajului tehnic pentru angajații care nu pot reveni la muncă
Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *