Patronul echipei Dinamo a fost pus sub control judiciar

0

Patronul echipei Dinamo București, Ioan Negoiță, a fost pus sub control judiciar pentru bancrută frauduloasă.

Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de Ioan Negoiţă  pentru săvârșirea infracțiunii de bancrută frauduloasă, prevăzută de art. 241 alin. 1 lit. a) din Codul penal.

Anchetatorii susțin că, în calitate de administrator special al SC Dinamo 1948 SA, la data de 22 octombrie 2014, cu prilejul propunerii planului de reorganizare a societății Dinamo 1948 SA, inculpatul G.C.V. a omis, cu intenție, să includă în plan active în valoare contabilă netă de 16.863.011 lei, fapt care a condus la reducerea frauduloasă a creanțelor bugetare.

În acest sens, inculpatul a beneficiat de sprijinul altor patru inculpați — N.I., T.S., C.E. și D.C.A. — mai spun procurorii. „Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul Parchetului Curții de Apel București.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele