Patru gimnaste din lotul României au ajuns în finale

0

Gimnastele Larisa Iordache, Cătălina Ponor, Olivia Cîmpian și Ioana Crișan au obținut, joi, calificarea în finalele la bârnă și individual compus la Campionatele Europene.

Larisa Iordache, care are în palmares cinci titluri europene, s-a calificat în finala la bârnă de pe primul loc, acolo unde se va „confrunta” cu Cătălina Ponor, iar Olivia Cîmpian și Ioana Crișan au obținut calificarea în finală la individual compus de pe locurile 26, respectiv 29.

Inițial se calificase în finala de la sol și Cătălina Ponor, dar Uniunea Europeană de Gimnastică (UEG) a anunţat, la puţin timp după încheierea calificărilor,  că gimnasta noastră nu va mai evolua în finala, după ce nota la dificultatea exerciţiului i-a fost declasată cu o jumătate de punct, astfel că noua notare a devnit 13.066, în loc de 13.566, şi ocupă locul 10, în loc de 4.

În concursul masculin, România are un singur gimnast calificat, Marian Drăgulescu, acesta asigurându-și miercuri participarea în finalele la sol și sărituri.

Astăzi va avea loc finala la individual compus masculin (13,00—15,45), finală individual compus feminin (17,30-19,30). Sâmbătă sunt programate  finale masculine la sol, cal cu mânere, inele și finale feminin la sărituri și paralele (13,30-16,40), duminică — finale masculin la sărituri, paralele, bară și finale feminin la bârnă și sol (13,30-16,40).

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele