Patru români au fost arestați în Austria pentru furturi de peste 65.000 de euro

Au comis cel puțin zece spargeri, cele mai multe la apartamente, și un furt

0
arest inchisoare
- Reclama -

Patru români cu vârste cuprinse între 19 și 33 de ani au fost arestați în Austria, la Niklasdorf, pentru comiterea mai multor spargeri și furturi cu un prejudiciu total de peste 65.000 de euro. Românii le-au dat mari bătăi de cap anchetatorilor din cauza metodei aplicate.

 

Românii au început să acționeze încă de la începutul anului 2019. Astfel, în primăvara acelui an au comis cel puțin zece spargeri, cele mai multe la apartamente, și un furt. Au trecut neobservați, pentru că umblau deghizați în cerșetori, iar oamenii îi priveau cu compasiune, potrivit krone.at.

După ce dădeau câteva lovituri, hoții dispăreau fără urmă o perioadă, probabil întorcându-se în țară.

Vezi și Traian Băsescu, atac la ”clanurile țigănești”

În timpul uneia din „vizite” în Austria, un bătrân de 90 de ani le-a picat drept victimă. Bătrânului i s-a făcut milă de ei și le-a oferit o băutură caldă, iar hoții au profitat de slăbiciunea lui și i-au furat câteva sute de euro și ceasul de la mână.

- Reclama -

De regulă, românii deghizați în cerșetori intrau în diverse clădiri prefăcându-se că erau în căutarea unui loc de muncă și acționau atunci când aveau ocazia.

Pe data de 1 martie 2021, românii s-au întors în Austria, însă anchetatorii aflaseră între timp identitățile lor și i-au reținut la frontieră, fiind ulterior arestați. În timpul audierilor, ei și-au recunoscut cea mai mare parte din fapte.

Citește despre cel mai bun purificator de aer anti coronavirus / COVID

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele