Paul Stănescu a spus în CEX că un act normativ privind amnistia și grațierea ar fi trebuit dat până acum

0

Paul Stănescu, vicepremier și președinte al PSD Olt, unul dintre principalii contestatari ai lui Liviu Dragnea în PSD, a reproșat în cadrul CEX că s-a vorbit prea mult de amnistie și grațiere și că această problemă ar fi trebuit rezolvată până acum, mai ales că este an centenar, au declarat surse participante la discuție pentru G4Media.ro.

De altfel, în scrisoarea anti-Dragnea semnată de Stănescu, Firea și Țuțuianu unul dintre puncte se referă la adoptarea unei inițiative legislative privind amnistia și grațierea, după o largă consultare și dezbatere cu: Ministerul Justiției, CSM, ICCJ, asociațiile magistraților, UNBR și societatea civilă.

”Manifestările împotriva guvernului și a PSD, în special cele din iarna anului 2017 și cele recente, din august 2018, au contribuit la polarizarea societății românești și la dezvoltarea unei atitudini agresive împotriva PSD, din partea unor segmente ale societății. Acțiunile de protest anunțate pentru lunile septembrie și octombrie 2018 vor adânci criza de neîncredere în partid. În acest context, adoptarea prin ordonanță de urgență a unor măsuri de amnistie și grațiere este de natură să genereze proteste de amploare care se vor solda, cel mai probabil, cu căderea guvernului Dăncilă și cu pierderea guvernării de către PSD”, se arată la punctul 5 din scrisoarea puciștilor.

La punctul 13 se precizează următoarele:

Adoptarea unei inițiative legislative privind amnistia și grațierea, după o largă consultare și dezbatere cu: Ministerul Justiției, CSM, ICCJ, asociațiile magistraților, UNBR și societatea civilă. Reforma justiției și a politicii penale pot reuși, fiind acceptate de societate numai în măsura în care convingem că acestea se fac în interesul protecției drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.

Citește și Gabriela Firea i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea dinfruntea partidului în timpul ședinței CEX

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele