Pedofil miliardar mort în pușcărie, apropiat cu Clinton, Trump sau prințul Andrew

0

Miliardarul american Jeffrey Epstein a fost găsit mort în celula sa în așteptarea procesului pentru acuzații de abuz sexual şi trafic de minori. Epstein, un fost apropiat al lui Bill Clinton, Donald Trump şi prinţul Andrew risca o pedeapsă de până la 45 de ani de închisoare.

Trupul său a fost descoperit sâmbătă într-o închisoare din New York. Potrivit unor surse judiciare, Epstein s-ar fi sinucis.

Epstein a pledat nevinovat pentru acuzații de abuz sexual și trafic de minori. A fost reținut fără avea dreptul la cauțiune. Epstein, care a fost arestat pe 6 iulie, în New Jersey, a fost audiat luni la Curtea superioară din New York și a pledat nevinovat.

Pe numele său au fost formulate două capete de acuzare pentru trafic de minori, pentru care risca o pedeapsă cu până la 45 de ani de închisoare.

Citește și Trump vrea să-l ajute pe Putin să stingă incendiile din Siberia

Acesta a mai încercat să se sinucidă pe 25 iulie, fiind găsit în stare de inconștiență și cu răni la gât în celula sa de la o închisoare din Manhattan, New York.

În urmă cu 11 ani, Epstein, în vârstă de 66 de ani, care avea legături cu Hollywood-ul și lumea politică din SUA, a fost condamnat la 18 luni de închisoare, după ce a pledat vinovat la acuzațiile de solicitare a serviciilor unor prostituate. Atunci, el a fost acuzat că, împreună cu asistenții săi personali, ademenea minore în locuința sa din Palm Beach, Florida, sub pretextul „masajelor”. Ulterior, acesta le viola sau agresa sexual și le plătea cu sume cuprinse între 200 și 1.000 de dolari.

Sentința i-a fost apoi redusă la 13 luni, cu un an de supraveghere judiciară. Totodată, a fost înscris în registrul național al infractorilor sexuali. În închisoare, Epstein a trăit într-o celulă privată. El putea părăsi închisoarea 12 ore pe zi, pentru a merge la birou, o situație criticată de analiștii în domeniu.

Anul trecut, cotidianul Miami Herald a publicat o anchetă potrivit căreia regimul de închisoare lejer a fost obținut în urma unei întâlniri între avocatul lui Epstein și actualul șef al Departamentului Muncii din SUA, Alexander Acosta, la momentul respectiv procuror șef în Miami. Înţelegerea ar fi fost ţinută secretă faţă de victimele acestuia.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele