UPDATE: Penaliada PSD: Pleacă Birchall vine susținătoare lui Dragnea, Dana Gîrbovan

0

Ce le spune Viorica Dăncilă liderilor PSD în ședința CEX:

Trebuie să ieșim între oameni și trebuie să avem anumite evenimente la care să participăm. Vom anunța din timp și vom putea participa la aceste evenimente. Vreau ca PSD să se miște foarte bine în această campanie pe regiuni, pe județe. Eu cred că avem o mare nevoie de implicare. Vreau să atragem alături de noi tinerii, să mergem în județe și să vorbim cu ei.

Trebuie să ne întâlnim cu tineretul și să conectăm organizația la mediul online.

Eu sper că fiecare șef de organizație se va implica. Ei știu cum se face campanie electorală, să meargă peste tot, în localități, comune.

Este foarte important pentru noi să obținem un scor bun. Scorul la prezidențiale reflectă capacitatea partidului. Dacă vom avea un scor slab, sub 25% pentru acest partid va fi un dezastru.

Trebuie să arătăm că acest partid a rămas puternic. Dacă nici acum nu realizăm acest lucru…

Este ultima carte a acestui partid. Trebuie să o jucăm bine.

Știre inițială

CEX al PSD a decis să o remanieze pe Ana Birchall din funcția de ministru al Justiției. În locul ei va fi propusă Dana Gîrbovan, președintele UNJR, susținător al modificărilor aduse de PSD la legile justiției.

Ana Birchall va fi propusă pentru postul de vicepremier pe parteneriatul strategic.

Baronii PSD au cerut în ultimele două luni în mod insistent demiterea Anei Birchall de la Justiție, din cauza intenției ei de a desființa Secția Specială pentru investigarea magistraților.

Birchall tocmai a anunțat că metodologia pentru eliberările condiționate va deveni mai complicată. Acest fapt este și el extrem de nedorit de baronii PSD.

Există de mai multă vreme nemulțumiri ale liderilor PSD legate și de refuzul Anei Birchall de a promova la ministerul Justiției oameni de partid sau propuși de partid. Birchall a respins categoric implicarea PSD în minister fapt care i-a atras furia colegilor.

Citește și Propuneri pentru abuzul în serviciu: pedeapsa maximă să scadă de la 7 la 3 ani, prag de 200.000 lei sau redefinirea infracțiunii

Într-o discuție informală purtată la Tulcea, în urmă cu o lună, premierul a recunoscut conversațiile pe tema Secției Speciale purtate cu ministrul Justiției, explicând că ea sprijină ideea unui proiect de lege în Parlament, chiar dacă ar fi vorba despre desființarea instituției. Rezistența la schimbare s-a manifestat și în privința proiectului elaborat de Birchall pentru scoaterea inspectorilor Antifraudă de sub controlul ministrului Finanțelor, Orlando Teodorovici, prin mutarea acestora în cadrul parchetelor. Ministrul a dorit să facă modificarea prin OUG, dar s-a lovit de refuzul colegilor din Guvern și textul s-a transformat în proiect de lege, pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiției.

CEX al PSD a mai decis să îl numească pe Iulian Iancu pe postul de vicepremier pe probleme economice, iar la Educație pe senatorul PSD de Argeș, Șerban Valeca.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele