Penalii din PSD, UDMR și PRO România au respins proiectele de lege ale USR

0

Proiectele de lege pentru cele trei mari inițiative ale USR – Fără penali în funcții publice, alegerea primarilor în două tururi și abrogarea recursului compensatoriu, au fost respinse luni de Comitetul liderilor de grup din Camera Deputaților, ceea ce înseamnă că nu vor putea fi puse pe ordinea de zi a camerei pentru vot.

Cum s-a votat în Comitetul liderilor:

Fara penali:
Pentru: PNL, USR, PMP, Minorități
Abținere: PSD și Pro România

Alegeri primari în 2 tururi:
Pentru: PNL, USR, PMP
Abținere: PSD și Pro România
Nu au votat: Minoritati

Abrogarea recursului compensatoriu:
Pentru: PNL, USR, PMP
Abținere: PSD și Pro România
Minoritatile nu au votat

De remarcat că grupul UDMR nu a participat la întâlnire.

Dan Barna, liderul USR, a anunțat luni că partidul său condiționează susținerea guvernului Orban de votarea celor trei mari proiecte.

Comitetul liderilor grupurilor parlamentare este alcătuit din liderii grupurilor parlamentare sau din locţiitorii acestora. Are ca atribuţie probarea ordinii de zi a şedinţelor Camerei Deputaţilor şi programul de lucru al acesteia, precum şi modificările sau completările aduse ordinii de zi sau programului aprobat.

“Adevărata majoritate din Parlament la lucru: “Fără penali, alegeri locale în două tururi și abrogarea recursului compensatoriu, boicotate de PSD, UDMR și Pro România”. E majoritatea anti-reforme, e majoritatea care privește doar spre propriile interese, majoritatea toxică. Împotriva lor luptăm, și nu ne oprim până cu câștigăm!” a declarat Dan Barna într-o postare pe Facebook.

Citește și: Dan Barna: Vom merge la consultările de la Cotroceni cu un mandat ferm de susținere a alegerilor anticipate

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele