Pensiile speciale vor fi impozitate, dacă legea trece de Cameră

0

Proiectul pentru impozitarea pensiilor speciale, depus de Teodorovici, a primit votul final în Senat după ce ieri a primit aviz pozitiv în comisia de buget. Inițial, Teodorovici a vrut să-și promoveze ideea printr-o ordonanță de urgență, dar premierul Viorica Dăncilă nu a fost de acord.

Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de senatori. Au fost 76 de voturi „pentru” și niciun vot împotrivă pentru proiectul inițiat de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Printre cei care sunt vizați de lege se numără foștii președinți, parlamentarii și judecătorii.

USR a cerut impozitarea de la 4000 de lei

În forma adoptată acum, pensiile speciale ale parlamentarilor scapă de impozitare, întrucât nu ajung la 7.000 de lei. Din acest motiv, PNL propusese un prag de impozitare de 5000 de lei, iar USR – 4000 de lei.

Citește și Teodorovici: impozitarea pensiilor de peste 7000 lei cu 30%, cele peste 10000 lei cu 50%

Votul s-a dat însă pentru varianta lui Teodorovici, care prevede pragul de 7.000 de lei pentru impozitare.

Teodorovici a dorit ca legea să nu afecteze pensia stabilită în baza principiului contributivității.

“Știți foarte bine sunt mai multe categorii (de pensii-n.red.), sunt sumele evidențiate. Se stabilesc foarte clar acele zone pentru care se aplică noul mecanism propus de noi. Azi am adus un amendament astfel încât să întărim încă o dată faptul că nu atinge această zonă de contributivitate, este foarte bine ca lumea să știe că nu se impozitează partea de contributivitate”, a declarat, marți, ministrul.

Votul final va fi dat în Camera Deputaţilor.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele