Pepenii de la Dăbuleni exportați în Suedia

0
- Reclama -

Lubeniţele de la Dăbuleni ar putea ajunge în supermarketurile nordicilor în această vară. Suedezii vor doar un anumit soi de pepeni din România.

Citiți și Daea dorește păstrarea bugetului Politicii Agricole Comune

”Cooperativa a primit o ofertă din Suedia, iar noi am purtat discuţii cu fermierii şi ne-au comunicat că le-a fost cerută o anumită cantitate, pepenele să aibă între patru şi şase kilograme şi am înţeles că vor un anumit soi de lubeniţă pentru piaţa din Suedia. Acolo marfa va merge în supermarket”, a spus Claudia Ghiţă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Dăbuleni.

Majoritatea fermierilor de pepeni din deşertul Romanaţilor îşi vor vinde însă produsele în Bucureşti.

”Ca în fiecare an, producătorii de lubeniţă din judeţ vor avea locuri clar delimitate în pieţe. Mai mult, voi discuta cu cei de la Pieţe Craiova despre posibilitatea de a face două pieţe din municipiu strict pentru producători. La Dăbuleni avem o cooperativă, «Patria lubeniţelor Dăbuleni», şi va fi mai uşor, sperăm noi să luăm decizii şi să purtăm negocieri. Ne vom întâlni cu producătorii din zonă şi vom discuta toate aspectele”, a spus Adrian Popa, directorul Direcţiei pentru Agricultură Dolj.

Lubeniţa are şi un festival la Dăbuleni. În acest an, evenimentul are loc în perioada 22-24 iunie.

- Reclama -

Un kilogram de pepene roşu costă 2 lei în acest moment în piaţă, iar cel galben are un preţ de 4 lei pe kilogram. La Dăbuleni, însă, pepenii sunt mult mai ieftini, principala cheltuială a producătorilor fiind transportul.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele