Percheziții la Drumuri şi Poduri Craiova. Directorul, Bogdan Bratu, ridicat de poliţişti

0

Procurorii fac vineri dimineaţă trei percheziţii în judeţele Giurgiu şi Dolj, într-un dosar penal în care se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, de către o persoană cu funcţie de conducere în cadrul unei companii de interes strategic naţional, conform Parchetului ICCJ. Cel vizat în dosar este directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Bogdan Bratu. Acesta a fost ridicat de poliţişti.

 

Acesta este acuzat de depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985 000 de lei.

Vezi și Europarlamentarul PSD Claudiu Manda a fost trimis în judecată de DNA

”În cursul zilei de 23 aprilie 2021, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează 3 percheziţii domiciliare în judeţele Giurgiu şi Dolj, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, de către o persoană cu funcţie de conducere în cadrul unei companii de interes strategic naţional”, anunţă Parchetul ICCJ.

Obiectul cercetărilor îl constituie inducerea şi menţinerea în eroare a instituţiei, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985 000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat şi stabilit în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză.
Acţiunea beneficiază de sprijinul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele