Peste 10.000 de oameni arestaţi în Rusia

1

Peste 10.000 de oameni au fost arestaţi în Rusia de la începutul protestelor pro-Navalnîi, la 23 ianuarie, anunţă organizaţia nonguvernamentală (ONG) OVD-Info – care denunţă miercuri tratamente degradante la care sunt supuse persoanele arestate.

 

Numeroşi manifestanţi au fost ţinuţi înghesuiţi în autobuze, ”în condiţii teribile, sufocante, fără hrană şi fără să se poate duce la toaletă timp de multe ore”, a declarat la postul de radio Ecoul Moscovei un reprezentat al OVD-Info, Grigori Durnovo.

Ulterior, ”avocaţilor şi juriştilor le este foarte dificil să aibă acces în comisariate. Ei nu sunt lăsaţi să intre în ele, iar acesta devine un lucru sistematic”, precizează Durnovo.

De la primele manifestaţii în susţinerea lui Navalnîi, la 23 ianuarie, la şase zile după arestarea opozantului, peste 10.000 de oameni au fost arestaţi în Rusia, potrivit bilanţurilor OVD-Info – şi anume 4.000 la 23 ianuarie, 5.700 la manifestaţiile de la 31 ianuarie şi 1.400 marţi, după condamnarea lui Aleksei Navalnîi la închisoare cu executarea.

Numeroase postări pe reţele de socializare şi în presa independentă rusă dezvăluie condiţii dificile în care sunt deţinuţi manifestanţii arestaţi.

Veniturile din servicii ale Vodafone România au scăzut

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele